Doenkado maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT

5 dingen die je moet doen om je Blue Monday op te fleuren

Blog 5 tips tegen Blue Monday

5 tips om je winterblues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen

We hebben allemaal weleens zo'n dag dat het net allemaal niet gaat zoals je had gehoopt. Vooral in het najaar als de dagen korter worden, kunnen we ons minder 'happy' voelen. Daarom geven wij jou vijf tips om de winterblues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Verwen jezelf bijvoorbeeld met een superleuk uitje.

1.       Verwen jezelf

Kijk die feel-good film, neem een yoga les, kook een heerlijke maaltijd of ga samen met een vriend of vriendin wellness producten maken. Doe lekker waar je blij van wordt op die mindere dag. Die to-do list komt morgen wel weer.

2.       Zorg voor ruimte in je hoofd

Een leeg huis creërt een leeg hoofd. Plan daarom een opruimsessie in met een vrolijk muziekje op de achtergrond. Of ga bootcampen. Dat zorgt voor een fysieke uitdaging waardoor je mentaal wat rust krijg. 

3.       Bezoek een stad waar je niet vaak komt

In ons kikkerlandje zijn er zijn stuk voor stuk prachtige steden waarbij het hoog tijd wordt om ze te ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens varen in Delft, breng een bezoek aan Friesland en ga zeilen. Een dagje erop uit doet je snel goed. 

4.       Plan iets leuks vooruit

Vaak begint het met de voorpret. Boek daarom een uitje naar keuze en ga fantaseren over hoe het zal zijn. 

5.       Loop een rondje in je eigen stad of dorp

Naast de steden in Nederland is er zoveel te ontdekken in je eigen woonplaats. Wist je dat er in heel veel steden in Nederland van alles te beleven valt? Ga bijvoorbeeld eens op rondvaart over de Biesbosch in Drimmelen of volg een workshop pindakaas maken in Utrecht. Of, bezoek een smashroom in Breda! Sla al je frustratie eruit in het donker bruine café.

5 tips om je winterblues als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. En onthoud: voor je het is het weer lente.

bestelbutton doenkado.nl
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Lees ook andere Doenkado blogs
- Unieke uitjes voor het najaar
- Cadeaus voor je liefde