Doenkado maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT

Erop uit: 10x op avontuur in de natuur

Blog 10 tips om erop uit te gaan in de natuur

Ga erop uit in de Nederlandse natuur

10 tips om erop uit te gaan in de natuur! In de nieuwste editie van het WNF magazine staat erop uitgaan in de natuur centraal. Doenkado doet daar graag aan mee. Wij bieden unieke uitjes in de natuur waar nationale en lokale natuurkenners je onze bijzondere natuur laten zien. Want we love nature! Lees snel verder voor onze 10 tips in de natuur.

1. Ezel wandeling met knapzak

Trek samen met een ezel door de natuur van de Achterhoek. Wandel van bos naar kasteel, van pittoreske dorpjes naar kleine rivieren. Je gaat ervaren dat het wandelen met een ezel ontspannend werkt. Met een route van 6 km zie je genoeg van de omgeving en kom je talloze mooie en rustige plekjes tegen om even te rusten en een lekker hapje te eten. 

2. GPS wandeltocht Veluwe

Weet jij je weg te vinden door de bossen en over de paarse hei van Nationaal Park Veluwezoom? Wandel met een GPS over de Posbank naar punten waar je anders niet snel komt. Met behulp van een handleiding en de satellieten in de lucht stippel jij de route uit. Iedereen van klein tot groot wandelt gezellig mee. Een actief dagje waar je verschillende plekken van de Veluwezoom ontdekt.

3. Puzzel fietstocht Zandvoort

Door de duinen, dwars door het dorp of lekker langs de polders... alles is mogelijk in de omgeving van Zandvoort. Maar je route ligt niet zomaar voor je klaar! Je zult je hersenen moeten laten kraken tijdens deze afwisselende puzzel fietstocht. De cryptische omschrijvingen en de bijbehorende vragenlijst zullen je de route wijzen. Jouw antwoorden bepalen de route dus je bent verzekerd van een unieke route waar je Zandvoort verkent.

4. Fluisterboot door De Biesbosch

Vaar geruisloos door het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa: De Biesbosch. Je zult zien dat de prachtige natuur van Nationaal Park De Biesbosch je verrast! Met een open fluisterboot vaar je langs rijk begroeide overs, smalle kreken en de griendkeet. Een ontspannen rondvaart door het kleurrijke natuurgebied.

5. Overnachting in de natuur Gelderland

Ga into the wild! Tijdens deze overnachting ga je rustiek kamperen in de Achterhoek. Trek je loom uit in de frisse lucht, warm je op in de zon en luister naar het vroege vogelconcert. Het kampeerterrein ligt in de bossen, met uitzicht op akkers en weilanden. Bij mooi weer woon je de hele dag voor je hut, want buiten gebeurt het. Heerlijk slapen in een paradijsje in het wild! 

6. De Tuinen van Appeltern

Ontdek het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Ga gezellig naar de Tuinen van Appeltern en je krijgt interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en de actuele tuintrends. Door de 200 proeftuinen in het park is er genoeg te beleven en geven deskundigen je gericht advies. Wel zo fijn als je zelf niet verder komt dan een tuinkabouter, toch?

7. Op zoek naar de bever

De graag knagende bever bouwt dammen in de Millingerwaard en voelt zich zo thuis dat de beverfamilie gestaag groeit. Maar hoe weet je eigenlijk waar de bever zich bevindt? Dat legt de gids, een échte beverkenner, allemaal uit tijdens deze laarzentocht. Je komt alles te weten over de bever en zijn leefgebied.

8. Klimmen tussen Veluwse bomen

Wandelen tussen de bomen in klimpark. Waan je tussen hemel en aarde en zoef tussen de bomen van dit prachtige klimbos. Met ruim 60 hindernissen 9 meter boven de grond zoek je de adrenaline op in de natuur. Gevaarlijk? No worries, je zit continue gezekerd aan de veiligheidskabel. Zo geniet je zorgeloos van de omgeving om je heen.

9. Wadden arrangement Schiermonnikoog

Wadlopen op Schiermonnikoog voelt aan als een echte vakantie! Op het Wad ruik je de zilte zeelucht, voel je de wind door je haren en sta je heel soms oog in oog met zeehonden... Tijdens het Wadden dagarrangement op Schiermonnikoog ervaar je het allemaal. Een heerlijke ontspannende activiteit in eigen land.

10. Vogelexcursie Oostvaardersplassen

Ontdek de vliegende bevolking van de Oostvaardersplassen tijdens deze vogelexcursie. Je leert alles over het leefgebied van de zeearend, het ijsvogeltje en de blauwborst terwijl je door het vogelparadijs van Nederland loopt. Een vogelgids vertelt je alles over dit natuurgebied en haar bewoners.

Ga eropuit in de natuur en geniet van alle moois om je heen. 

Benieuwd naar alle belevenissen in de natuur? 

bestelbutton doenkado.nl

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Lees ook andere Doenkado blogs
- Unieke uitjes in het najaar
- Uitjes voor haar