Doenkado maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te maken. Omdat je gebruik maakt van onze diensten, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met ons gebruik van cookies. Lees meer.

OK EN SLUIT

10 inspiratietips voor 2020

10 inspiratietips voor 2020

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe voornemens. Bijna iedereen doet het, maar je eraan houden is soms nog een uitdaging. Daarom geven wij je liever wat inspiratie om jouw 2020 nog mooier maken. Lees hier onze inspiratietips om het beste uit dit jaar te halen. 

1.     24 uur offline gaan
Instagram likes, fb-updates of appjes. Het gaat de hele dag door, toch? We zijn altijd maar bezig wat er op ons kleine scherm gebeurt. Hoog tijd voor een offline break!. Combineer je offline pauze met een leuke trip, zoals een overnachting midden in de natuur. Dan ben je er écht even uit.

2.     Je naasten vaker laten weten dat ze belangrijk voor je zijn
Je bent misschien niet altijd bij ze in de buurt, maar je kunt je naasten op allerlei manieren laten weten dat je blij met hen bent. Stuur bijvoorbeeld eens een kaartje of boeket naar die lieve oma, je vader of nichtje om te laten weten dat je hen waardeert.

3.     Toerist zijn in eigen land
Je hoeft niet naar Spanje of Bali om prachtige dingen te ontdekken. Ons eigen landje heeft namelijk genoeg te bieden! Van toeristische trekpleisters als Giethoorn & de Hunebedden in Drenthe tot het Waddengebied. Wist je dat de Wadden zelfs tot het Unesco Werelderfgoed behoren? Hoog tijd om het te ontdekken en met je voeten in de modder te staan.

4.     Doe jezelf ontspanning cadeau
Even ontspannen maakt jouw dag gegarandeerd mooier. Heerlijk jezelf opladen, onthaasten en verwennen! Ga bijvoorbeeld een dagje naar de wellness, maak een wandeltocht in de natuur of volg een yogales.

5.     Iets nieuws leren
Tijd om dit jaar iets nieuws te leren! En daarvoor hoef je niet in de boeken te duiken, hoor. Ga lekker praktisch aan de slag tijdens een cursus of workshop. Kies iets wat aansluit bij je hobby of ga juist uit je comfortzone. Onze favoriet: een workshop natuur fotografie of een privé dansles. Er is genoeg te leren.

6.     Meer complimentjes geven
De caissière met haar mooie nagels, de collega die je zo goed helpt of je vriendin die altijd voor je klaar staat... Tijd om je waardering uit te spreken! Wie weet maak je de dag van iemand een stuk leuker door jouw compliment. Hoera voor random acts of kindness.

7.     Jezelf sportief uitdagen
Staat vaker sporten ook op jouw goede voornemenslijstje? Probeer dit het avontuur in de sport te zoeken. Ga bijvoorbeeld diepzeeduiken, mountainbiken in de natuur of klim naar grote hoogtes op een klimwand. Lekker uitdagend en vernieuwend. 

8.     Buiten deur genieten van me-time
Me-time zorgt ervoor dat je weer oplaadt. Doe je dit vaak als je thuis bent? Dan geven wij de tip om je me-time buiten de deur te pakken. Ga bijvoorbeeld naar een terras met een goed boek of bezoek een film die al een tijd op je watchlist staat. Misschien even uit je comfortzone, maar het geeft een heel bevrijdend gevoel!

9.  Genieten van een lokaal feest
Het Amsterdam light festival, foodfestivals of carnaval: ook dit jaar is er weer genoeg te beleven in Nederland. Bekijk wat er bij jou in de buurt te doen is zodat jouw jaar gevuld is met spontane uitjes dichtbij huis.

10.     Een museum bezoeken
Het Rijksmuseum, Maurtishuis of Kröller Moller museum. Er zijn in Nederland talloze musea en exposities waar je kunt genieten van prachtige kunst. Een fijn dagje uit waar je ook nog wat van opsteekt.

Welke inspiratietip staat er op jouw wishlist van 2020?

Bekijk hier alle belevenissen 

 ----------------------------------------------------------------------------------------
Lees ook andere Doenkado blogs

- Cadeaus voor je liefde
5x versla de winterblues
 

Volg ons op social media